högtryck på G

Ser fram emot en strålade helg med sol och fina vänner. Jag ska ner till Lund och fira en vän som är klar med studierna!
Idag har jag scanat och scanat och scanat bilder från min Holga. Hade 3 rullar med 36 bilder på varje som skulle scanas fram. Tog sitt lilla tag men nu är det klart!

Här är utsikten från köksfönstret. Härlig syn.


ooh lálá

Sitter hemma och är mätt efter en saligt god spenatpaj. Tänker tillverka en smoothie nu med blåbär i, ooh lálá!


Picknickkorg

Jag önskar mig en picknickkorg. Den ska ha en rödrutig duk i sig och en fin glasflaska med blåbärsaft i. Det ska även finnas nybakade kanelbullar och fina servetter. Gärna en god köttbullemacka eller en fin pastasallad som förrätt. mmm så gott. Sen skulle solen skina och jag skulle ligga på en gräsmatta och ha en gammal radio bredvid mig som bara spelade bra musik. Sen skulle min pojkvän ligga bredvid mig och lukta gott. Ah härliga tankar!!

magknip

Ajaj. Åt nyss 10 stora chokladbollar som jag gjorde innan. Som eftersmak fick jag super ont i magen. Ack så synd, chokladbollar som är så gott!


veckans skärmbild

Veckans skärmbild är:


Flugproblem


Jag har fått ett flugproblem hemma. Jag har fyra stycken kryddor i köksfönstret och där gillar tydligen flugor att föröka sig.. Så nu har jag inskaffat en Sarracania aka köttätande växt. Så nu hoppas jag att den kan lösa mitt flugproblem.


Megaloppis

Idag har jag varit på megaloppis här i Götet. Till min besvikelse så hittade jag inget alls. Istället känner jag mig lite sjuk och nyser hela tiden. Så nu är jag hemma igen och ska bara se på tv och äta tårta. 

skaka rumpa

Ikväll ska jag ut och skaka rumpa. Ligger och förundras över varför min granne över mig går runt med högklackat nu så här på morgonen. Hon gjorde även det när jag skulle försöka somna inatt. Klack klack klack låter det. Suck ibland kan man irritera sig på allt möjligt konstigt. Om jag höjer volymen så kanske jag kan fokusera mina tankar på nåt annat.


L'autre Valse D'Amélie

Vaknade nyss av mig själv. Så skönt när man slipper vakna av en väckarklocka som tjuter. Har gått runt och njutit av att vara helt själv, pojkvänsfritt i helgen. Ätit två kokosbollar som förrätt till min frukost. Det är allt gött att kunna välja att äta precis vad man vill till frukost när man är äldre. Gott gott.

Bjuder på min playlist som förskönar min morgon här i gråa Göteborg.

Family time.

Denna veckan är jag ledig från skolan. Så en tur hem till mor och far passar ju perfekt! Har varit ute i landet hela dagen och njutit. Min mamma gillar oxå allt som växer och gror så vi passade på att åka till en plantskola och köpa på oss lite fint. Jag inhandlade två nya kryddor, citronmilis och rosmarin. Kommer bli fin fint i fönstret hemma i stan.

I morgon ska jag och pappa åka på aktion. Har spanat in lite Stig Lindberg grejer som jag vill ha. Men det blir säkert en dyr historia så vi får se om jag har råd..

Satt och kollade igenom lite gamla bilder. Hittade den här från 2006. Jag och min pojkvän åkte till Norge och bilade. På bilden kampar vi med en glaciär i bakgruden och njuter av massa smultron. Fina minnen det.


me like me like

Jag älskar ju växter, så en sån här bra lösning hemma skulle sitta fint. Designad av Jakob Heiberg, Dansk designer. Om man tittar på krukan uppifrån så ser det ut som en uggla, me like me like!!


ny skärmbild

Ny vecka, Ny skärmbild


i never quite know where to look when i'm eating a banana...

Skärmbild på min dator är just nu den här

stolt.

Jag är så stolt så! Idag sprang jag Göteborgsvarvet på 2.14 h! Är super nöjd och lycklig att det gick så bra!

run run run

I morgon gäller det! Då ska det vara soliga sidan upp och full fart!


en av 10.000 första.

På lördag är det en väldigt speciell dag för mig. Jag ska nämligen springa Göteborgsvarvet för första gången. Det som är speciellt är att jag förmodligen gör en av de största ansträngningarna i mitt liv. Är inte typen som diggar att röra på mig, njuter hellre sovandes i sängen. Så idag hämtade jag min nummerlapp och blev en av de 10.000 första så fick lite bröd en reflexväst och en vattenflaska.. yey.
Run Marie Run säger jag bara!

fynd hos myrorna

Idag har varit en shoppingdag får jag nog säga. Har blivit ett par nya skor, Converse i läder. Ett linne som jag ska springa i på lördag om vädret blir kanon. Sist men inte minst fyndade jag den här;



Rörstrand ur serien Pomona.

Magiska färger med mat

När jag fyllde år för ett tag sen fick jag en jättefin kokbok av en nära vän. Jag älskar att titta på alla bilder och känna hur magen börjar kurra för de vackra bilderna. Kan varmt rekomendera denna kokbok som jag fick. Härliga recept och fina bilder.



När jag lagade mat ikväll kom jag på hur vackra färger mat faktiskt har. Helt magiskt.
Vet inte om jag får ut min känsla här med 3 ägg och lite rocula.. men tänk på det nästa gång du lagar mat.


Det bara växer och växer.

Jag älskar att odla saker. Om jag fick önska mig nåt skulle det vara en trädgård där jag kunde odla och fixa med allt växande. Men ack, nu har vi varken balkong eller trädgård. Så man får ta vad man har, hemma hos oss är det fönster som gäller. Vi har ett enda soligt fönster och det utnyttjas till max. Nästan lite för mycket..

Idag planterade jag tomater. Tänke ge ett litet tips på hur vi brukar odla saker från scratch.
Det du behöver är:
  • Tomma burkar
  • Jord
  • Vatten


Sen är det bara att fylla burkarna med jord och stoppa i fröet. Lätt som en plätt.
Och glöm inte att vattna, i början behövs mycket vatten.



Tadaa.



Sen efter ett tag så dyker det upp en liten planta.



När det har blivit stor nog är det dags för en ny kruka.



Här är en chili som har kommit igång.
Och när det går för långt får vi låta det växa uppåt.. här har vi meloner..



Jag hoppas att vi kommer få plats med allt vi har odlat. Vi har redan gett bort rätt så mycket.
Men det är underbart att se allt växa så det får vara värt att knappt se ut från fönstret.

En flygande skit.

Jag måste säga att min teori om att fåglar siktar när dom skitar stämmer mer och mer. Jag är hundvakt i helgen och när jag och hunden var ute så kom det en fågel och störtdök och la av en skit rakt på min hund! Urch och fy! Även mina vänner och grämt sig över fåglar som har skitit på dom den senaste tiden! 



ABC

Var inne och kollade lite på en sida med fina tavlor om alphabet. Hittade två som jag gärna skulle vilja ha på min vägg här hemma.


En väldigt färgstark



Och en cool med ugglor på. Jag gillar ugglor.

99 things to see?

Tänkte ge ett tips på nåt man kan göra när man har riktigt tråkigt. Man kan gå in på http://youshouldhaveseenthis.com/ och beta av en lista på 99 olika saker man ska ha sett på nätet. Själv har jag tagit mig igenom 15st. Kan väl inte påstå att det är något lärorikt, mest tuggumi för hjärnan och bot mot utråkighet. Enjoy!

Du hade tid

Hemma hos oss gillar vi klockor, speciellt min sambo. Så tänkte dela med mig av min tid.



Detta är min klocka. Ärvde den av min älskade farmor. Finns i vårat kök och tickar högt.



En fickklocka som var jätte smutig. Så vi lämnade in den och så här fin blev den. Den tickar också högt i köket.



Den här klockat köpte vi på loppis. Man får vrida upp den och den står i min stringhylla och tickar på.



Här är 3 klockor. Den i mitten glömde min mamma här. Den sista ska få ett snyggt nytt armband. Men vissa saker tar tid.



Här är min låneklocka. Om jag inte har på min så tar jag den här. Älskar armbandet.



Här är min klocka. Fick den en jul av min pojkvän. Den är digital och om det är mörkt kan man få den att lysa hulkengrönt i mörkret.


Sen har vi en till hög med klockor och tid. Men med tankte på den dåliga bildkvalitén så tar vi det en annan gång..

Tomt skafferi.

Finns det något tråkigare än när man kommer hem och skafferiet är tomt och kylen är tom och det är hur mycket disk som helst (som man ignorerat för länge) och man skulle behöva storstäda och och och.

Poem, ballader och lite blues

Sitter i InDesign och gör en användarmanual för ett program. Ibland behöver man lite lugn och skön musik när man jobbar. Så här får ni en lugn och skön playlist från mig. Går lätt att hitta på Spotify.


At last.

Sitter på tåget till huvudstaden och lyssnar på Etta james - At last. Helt fantastiskt underbart. Det är massa nya nyanser av grönt ute och dagen kan inte börja bättre.



Pojkvän ute och cyklar



Någon har glömt sin vante i vårvädret.

RSS 2.0